Собаку, над яким знущалася неповнолітня з Подільщини, передали до притулку

28 Січня 2024, 16:11
Собаку передали до притулку 554
Собаку передали до притулку

До неповнолітньої жительки Подільщини, яка знущалася з домашнього собаки, застосують заходи виховного характеру.

Собаку на прізвисько Бек з родини вилучили та передали до притулку. Про це інформують у поліції Одещини.

27 січня поліцейські виявили в інтернет-мережі відео, на якому юначка лезом наносила тварині поранення, спричинивши кровотечу. 

Для встановлення особи дівчини та місця події залучили усі територіальні підрозділи ГУНП в Одеській області, а також сучасні технології, якими оперують співробітники управління кримінального аналізу та управління протидії кіберзлочинам.

Вжитими заходами поліцейські оперативно встановили, що на відео жителька Подільського району. За місцем її мешкання виявили і тварину. Наразі на вигляд вона здорова.

«Правоохоронці з’ясували, що собаці, якого родина свого часу взяла з вулиці, юна власниця спричинила тілесні ушкодження два роки тому. Свої дії вона зняла на телефон і опублікувала у закритому телеграм-каналі. По відкритих соціальних мережах відео почало «гуляти» тільки зараз. На той час дівчині було 12 років, тобто вона не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність за скоєний злочин. Відтак поліцейські клопотатимуть у суді щодо застосування відносно неї заходів виховного характеру», – розповів начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Також полковник поліції зазначив, що неповнолітня виховується у повній родині, яка раніше не потрапляла у поле зору правоохоронців і характеризується за місцем мешкання позитивно.

Мати пояснила, що ніколи не помічала за донькою жорстокості. Вони прихистили двох собак та доглядали за ними. Сама ж дівчина щодо свого вчинку сказала: повторила дії, які побачила в Інтернеті.

У родини вилучили обох собак та передали на обстеження ветеринару, а потім до притулку.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024