Житель Березівського району отримав вирок за вирощування конопель

08 Січня 2024, 17:05
Коноплі 213
Коноплі

В серпні минулого року в ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка у Березівському районі, який вже раніше був судимий за наркозлочини, правоохоронці виявили на присадибній ділянці 49 висаджених кущів конопель. 

Зі слів господаря, він вирощував їх для власного вживання. Про це інформують у поліції Одещини.

Рослини поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження. Згідно з експертним висновком, вони містили наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається тільки для промислових цілей.

На підставі зібраних у ході слідства доказів слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному посіві та вирощувані конопель особою, яка була засуджена за статтею 310 ККУ та яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 того ж кодексу. 

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Розглянувши матеріали провадження та докази, надані поліцейськими, суд визнав обвинуваченого винним у скоєні наркозлочину і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та один місяць.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024